Tavoitteena on saada halli yleisölle auki syyslomaviikolla.

Hämeenlinnan uimahalli on ollut remontissa keväästä 2016. Remontti on tapahtunut talvikauden aikana pitkälti hallin sisätiloissa mutta näkyy myös hallin ulkopuolella, kun länsipäädyn uudissiipi on noussut korkeuteensa. Myös hallin ulkosivun rakenteita on purettu ja niitä uusitaan.

Hallin työmaalla ahkeroi päivittäin noin 50 työntekijää. Eri urakoitsijoita on kymmeniä, sillä hallityömaa vaatii monilta osin erityisosaamista.

- Kun yksi työporukka saa osuutensa valmiiksi, tulevat seuraavat paikalle. Remontti vaatii selkeää organisointia että jokainen työ tulee ajallaan suoritetuksi, kertoo hallipäällikkö Jouko Heinilä.

Remontti etenee aikataulussaan

Remontti etenee aikataulussaan ja valmistuu uimareille lokakuussa 2017. Remontti alkoi maanrakennustöillä ja sisätilojen purkutöillä kesällä 2016 ja pelkkiin altaiden piikkaukseen kului yli kolme kuukautta.

- Altaat piikattiin auki raudoituksia myöten, jotta pohja ja tekniikka saadaan kokonaan uusittua, kertoo hallipäällikkö Jouko Heinilä.

Uimahallissa peruskorjataan koko vuonna 1976 rakennettu puoli kokonaan. Hallissa uusitaan lämmitys, vedenkäsittelyjärjestelmä, laatoitukset ja myös seiniä siirrellään etenkin puku- ja pesutiloissa. Lopputuloksena sekä naisten että miesten puolella on kummassakin neljä saunaa: kaksi tavallista saunaa, infrapunasauna ja höyrysauna. Kylmäallas poistuu pesutiloista.

Allastilat säilyvät altaineen ennallaan mutta hyppyaltaan viereen on rakennettu monipuoliseen uimaopetuskäyttöön soveltuva allas, jossa on korkeussäädettävä pohja.

Lisäksi hallin seinä- ja lattialaattojen väritys muuttuu aiemmasta valkoisesta harmaaksi. Altaiden laatat ovat valkoiset.

Uudemmalle puolelle, joka valmistui vuonna 2001, ei tehdä peruskorjausta. Vain valaisimia ja pintoja uusitaan. Myös Vanajavedelle avautuva kaari-ikkuna maisemineen jää ennalleen.

Hallin länsipäätyyn on rakennettu uudissiipi, johon tulee varattava sisäliikuntasali sekä kuntosali. Lisäksi tulee varattava tilaussauna ja kokoustila.

Lippuna toimii ladattava ranneke

Uimahallin pääsymaksuja ei ole vielä päätetty. Käyttöön tulee maksuranneke, johon voi ostaa uimahallikertoja ja jolla mennään portista sisään hallin puolelle. Vanhoista uimalipuista ja lippuvihkoista luovutaan ja ne voi syksyn mittaan vaihtaa ladattavaan rannekkeeseen.

Uimahallin muutostöistä vastaa arkkitehti Petri Ilmarinen.

Peruskorjaukseen on varauduttu 13 miljoonan euron lainalla ja lisäksi valtion avustus remonttiin on miljoona euroa. Rakennuttaja on Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy ja pääurakoitsijana toimii Lujatalo Oy.

- Vanhan uimahallin saneeraus on haasteellinen ja yllätyksellinen urakka, mutta kokonaisuutena se on tähän asti sujunut hyvin myös budjetin näkökulmasta. Tavoitteemme on saada halli yleisölle auki syyslomaviikolla, toteaa Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Katso video miltä uimahallin remonttityömaalla näyttää Hämeenlinnan kaupungin internetsivut

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy
Kiekkoritarinkuja 3 A
13130 Hämeenlinna

Puh. 03-621 2558

Asiakaspalvelu avoinna:
maanantai-perjantai
klo 9.00–15.00

Muut yhteystiedotPALAUTE

Toivomme palautetta käyttäjiltä parantaaksemme palveluamme.

Kirjoita palaute