UIMAHALLIT

 

Hämeenlinnan uimahalli avataan yleisölle maanantaina 4. päivä joulukuuta klo 8.00. Rannekkeita voi ostaa ja lippukirjoja vaihtaa uimahallin kassalla jo edeltävällä viikolla. Vuoden vaihteessa lippujen hinnat muuttuvat – Hämeenlinnan uimahallin pääsylippujen hinnat nousevat hieman, Lammilla hinnat laskevat.

Hämeenlinnan uimahallin peruskorjaus käynnistyi viime vuoden kesäkuussa. Mittavassa saneerauksessa on uusittu uimahallin vanha osa piha-alueineen kokonaan sekä rakennettu uusi laajennusosa, johon kuuluu 400 m2 liikuntasali. Peruskorjauksen yhteydessä puku- ja pesutiloja laajennettiin, kaikki pinnat uusittiin ja rakennettiin yksi uusi allas, jossa nostopohjan avulla voidaan säätää altaan syvyyttä erilaisten käyttötarpeiden mukaan. Kuntosali siirtyi entisen liikuntasalin paikalle ja sinne saadaan täysin uudet laitteet.

Hämeenlinnan uimahallin ovet avataan yleisölle ensimmäisen kerran maanantaina 4.12. klo 8.00. Uimahallin kassa pidetään avoinna avausta edeltävällä viikolla kahtena iltana. Torstaina 30.11. ja perjantaina 1.12. uimahallin kassa on avoinna klo 15.00-18.00. Tuolloin asiakkaat voivat tulla ostamaan ja lataamaan itselleen rannekkeita sekä vaihtamaan vanhoja lippukirjoja uintikerroiksi rannekkeelle.

-          Avajaispäivänä on varmasti ruuhkaa. Suosittelemme, että ensimmäisellä viikolla ruuhkaisimpiin aikoihin asiakkaat ostaisivat kertakäyntejä tai vaihtaisivat vanhan lippukirjan käynnin kertarannekkeeseen. Sarjarannekkeen osto ja asiakkuuden perustaminen vievät aina hetken enemmän, opastaa Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Lippujen hintoihin muutoksia vuoden alussa

Hämeenlinnan uimahallin pääsylippujen hinnat nousevat hieman ensi vuoden alusta. Aikuisten pääsylipun uusi hinta on 6,50 euroa (korotus 30 snt) ja lasten lipun hinta 3,80 euroa (korotus 15 snt). Asiakkaat pääsevät lataamaan sarjarannekkeisiin käyntikertoja vanhalla hinnalla aina vuoden loppuun saakka.

Lammin uimahallin pääsylippujen hintoja puolestaan lasketaan. Vuoden vaihteen jälkeen aikuisten kertakäynti maksaa 4,90 euroa ja lasten kertakäynti 2,90 euroa.

- Sähköiset lipputuotteet mahdollistavat jatkossa eri lipputyyppien lataamisen samalle rannekkeelle. Lammin uimahalli ei olosuhteena vastaa uusittua Hämeenlinnan uimahallia, joten hintaero pääsymaksussa on perusteltu. Lisäksi pyrimme hintaohjauksen avulla lisäämään Lammin uimahallin kävijämääriä, Pöyhiä kertoo.

Vanhojen lippukirjojen sarjakäynnit ovat voimassa kevätkauden 2018 loppuun asti.

Tavoitteena ennätys kävijämääriin

Hämeenlinnan uimahalli on saanut peruskorjauksen myötä nykyaikaisen ja modernin ilmeen. Laadukkuus ja raikkaus halutaan tuoda myös hallin palvelukonseptiin.

- Hämeenlinnan uimahallin vuosittaisen kävijämäärän ennätys on vuodelta 2009 noin 266 000 käyntikertaa. Tavoitteemme on asetettu korkealle ja uusi ennätys halutaan saavuttaa heti vuoden 2018 aikana. Hallissa tarjottavat palvelut ja asiakaskokemus luodaan sellaisiksi, että jokainen kävijä palaa sinne uudestaan, kuvailee toimitusjohtaja Pöyhiä.

Hämeenlinnan uimahalli on kaupungin käytetyin julkinen liikuntatila.

Hallin energiatehokkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota

 Peruskorjauksen yhteydessä Hämeenlinnan uimahallin energiatehokkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Hallin kaikki valaisimet on uusittu led-valaisimiksi ja lämmityksessä on käytössä hybridijärjestelmä. Lämmön talteenottojen sekä kaukolämmön ohella lämmönlähteinä käytetään maalämpöä ja aurinkolämpökeräimiä. Aurinkokeräimet voivat kesäaikaan uimahallin kiinni ollessa tuottaa lämpöä, jolle uimahallissa ei ole käyttöä. Tämän ylimääräisen osuuden Elenia Lämpö ostaa takaisin kaukolämpöverkkoon. Ratkaisu on ensimmäisiä vastaavia Suomessa.

Uimahalli

Uimahallien harjoitusvuorot kaudelle 2017-2018 on jaettu. Tilat löytyvät tästä tiedostosta.

Lue lisää...

Lammin uimahalli on viimeistä päivää auki ennen kesätaukoa 2.6.2017. Lammin uimahalli avautuu kesätauon jälkeen taas 1.8.2017.

Uutinen kuvaa klikkaamalla suuremmaksi!

Lammin kuljetukset2

Uimahallin laajamittainen peruskorjaus on käynnistynyt ja etenee suunnitelmien mukaan. Piha-alueilla suoritetaan maankaivuutöitä ja sisätiloissa ovat käynnissä laajat purkutyöt. Uima-altaiden laatoituksia piikataan ja pukutilojen lattiat ja seinät puretaan.

Lue lisää...

Uimahallin peruskorjaus- ja laajennusurakka on käynnistynyt. Urakoitsija on aidannut työmaa-alueen ja sillä on vaikutuksia alueen muuhun käyttöön. Rantareitti katkaistaan ja uimaranta on kesän ajan suljettuna. Hiekkarannan leikkipaikka sekä beach volley –kenttä poistuvat käytöstä, samoin työmaa-alueen aidan vieressä sijaitseva tenniskenttä on kesän ajan turvallisuussyistä pois käytöstä.

Lue lisää...

Hämeenlinnan uimahallin remontin aikana voi käydä uimassa muissa uimapaikoissa:

Ahveniston maauimala on avoinna 18.5.-30.9.2016 eli syksyllä kuukauden pidempään.
Lammin uimahallin aukioloaikoja pidennetään ja sinne järjestetään kuljetuksia, joista tiedotetaan myöhemmin.
Aulangon kylpylä on 1.9.2016 lähtien avoinna ma-pe seuraavasti alennetuin hinnoin:
klo 07.00 - 09.00 välillä sisääntuleville sekä klo 13.00-14.00 kylpylään saapuville asiakkaille (HUOM! Alennukset eivät voimassa viikoilla 42, 48-1 ja 8-9).
- aikuiset 10 €
- lapset (4-14v) sekä eläkeläiset 6 €

Voutilakeskuksen (Pollentie 35) allas on varattavissa ryhmien käyttöön. Lisätiedot Hämeenlinnan Liikuntahallien asiakaspalvelu (03) 621 2558 tai toimisto (at) hmlliikuntahallit.fi.

Hämeenlinnan uimahallin peruskorjauksen urakkakilpailu on saatu päätökseen.
Urakkakilpailun on voittanut Lujatalo Oy


Urakan kestoksi on arvioitu noin 15kk, aikataulu tarkentuu kevään aikana.

Peruskorjauksen tavoiteaikataulu:
- työt käynnistyvät ulkopuolisilla töillä 5/2016
- uimahalli suljetaan käyttäjiltä kesäkuun alussa 2016
- työt valmiit 9/2017PALAUTE

Toivomme palautetta käyttäjiltä parantaaksemme palveluamme.

Kirjoita palaute